Բաղադրամասեր

  • 500 գ հասած բանան,

  • 180 գ շաքարավազ,

  • 1 ճ/գ վանիլ,

  • 1 թ/գ կիտրոնաթթու,

  • 1 հատիկ անիսոն (бадьян)

Պատրաստման եղանակը

  • Բանանները տրորեք պատառաքաղով: Ավելացրեք շաքարավազը, վանիլն ու անիսոնը, կիտրոնաթթուն: Խառնուրդը դրեք կրակին:

  • Երբ խառնուրդը եռա՝ անջատեք: Մի քանի ժամ անց մուրաբան հասցրեք եռման և անջատեք եռալուց 10 րոպե անց: Լցրեք ապակե շշերի մեջ և դրեք սառնարանը: Աղանդերը ստացվում է շատ համեղ, փափուկ և նուրբ:

 

Նյութի աղբյուրը ` xohanoc.am

Comments

comments